Ga mee met de FAM Studiereis – Ontdek, Inspireer en Verbind!

Bent u nieuwsgierig naar hoe zorg en samenwerking in andere regio’s georganiseerd zijn? Neem dan deel aan de FAM studiereis! Laat u inspireren door innovatieve projecten en breid uw netwerk uit met gelijkgestemde professionals.

Samen houd je het hoofd boven water

Als gepassioneerde huisarts in Almelo neemt Mirna Veenema u tijdens de eerste dag van de studiereis mee naar de frontlinie van de gezondheidszorg in achterstandswijken. Ontdek hoe de gemeente en eerstelijnszorg samenwerken en financiering organiseren voor ouderenzorg. Mirna vertelt over het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM). Ook staat ze uitgebreid stil bij hoe de Federatie Eerstelijnszorg Almelo en omstreken (FEA) huisartsen in de regio ondersteunt bij het verlenen van goed afgestemde zorg aan de patiënt.

Mirna en haar collega Paul van Rijn roemen het Twentse Noaberschap. De helpende hand. Het is een lijn die zij van harte omarmen en willen voortzetten. Mirna en Paul voelen zich nu senang door de plek die zij als jonge huisartsen innemen in de verschillende netwerken. Ze vertellen: “We stonden er echt niet alleen voor toen we de praktijk overnamen. Dat was een fijn gevoel. Als jonge artsen is het goed om te weten dat je niet alleen de organisatorische en managementuitdagingen aan hoeft te gaan. Er is hulp, veel hulp door verschillende instanties. Dat maakt deze regio ook zo mooi. Dat meehelpen en meedenken koester ik. Waarom zouden wij een praktijk in bijvoorbeeld Mariaparochie die het moeilijk heeft niet kunnen ondersteunen, of een praktijk in Rijssen? Samen houd je het hoofd boven water.”

Hoogtepunten van de studiereis

  • Armoede als centraal thema: Bezoek de arbeiderswijk Marxloh in Duisburg. Een wijk met een rijke geschiedenis, van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog tot het huidige diverse bewonersbestand van arbeiders uit Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied.
  • Interactieve bezoeken: Ontdek diverse wijken, projecten en huisartsenpraktijken. Krijg praktijkgerichte inzichten en ideeën om toe te passen in uw eigen stad of wijk.
  • Netwerk mogelijkheden: Leg waardevolle contacten met collega’s en deel ervaringen in een ontspannen sfeer.
  • Comfortabele Accommodaties: Verblijf in uitstekende accommodaties en geniet van heerlijk eten.

“Fijne sfeer en goed verzorgd. De praktijkgerichte bezoeken waren erg leuk. Ik heb nu echt inspiratie om meer naar initiatieven in mijn eigen stad/wijk te kijken en deze te bezoeken. Ook het netwerken met de groep onderling was een groot pluspunt.” (deelnemer aan de vorige studiereis)

Kosten

  • Huisartsen en praktijkondersteuners: €600,-
  • Anderen: €1.750,-

Bent u eerstelijnszorgverlener, buurtteam-medewerker of beleidsmaker in de zorg? Grijp deze kans om geïnspireerd te raken en uw netwerk uit te breiden. Schrijf u snel in en laat u verrassen door nieuwe inzichten en ontmoetingen!

Interesse?

Bekijk het programma en meld u aan.