Organisatie

Bestuur

Sascha Kotterer

Huisarts, voorzitter bestuur FAM

Plezier in het werk door voldoende ondersteuning
Voordat ik huisarts werd, heb ik als tropenarts voor Artsen zonder Grenzen in Afrika en Azië gewerkt. Eenmaal terug in Nederland ben ik huisarts in Amsterdam geworden en inmiddels ben ik alweer tien jaar huisarts in Utrecht. Ik hou van werken in gemêleerde wijken met een diverse patiëntenpopulatie. In die wijken wonen veel mensen met een lage opleiding, ouderen en migranten. Patiënten in deze wijk hebben vaak problemen op meerdere gebieden: niet alleen gezondheid, maar ook op financieel gebied, taal, huisvesting, schulden en werkeloosheid. Als dokter kun je dan vaak echt een verschil maken in het leven van mensen.
De projecten van het FAM zijn van groot belang voor de leefbaarheid en de kwaliteit van de zorg in dit soort wijken. Omdat het werken in deze wijken zo complex is, is het belangrijk dat artsen voldoende ondersteuning krijgen, zodat de zorg voor deze groep patiënten gegarandeerd blijft en artsen plezier in hun werk blijven houden.”

Sylvie Deconinck

Huisarts, bestuurslid FAM

Achterstandspraktijken bekend maken met FAM
Sinds 2003 ben ik huisarts, eerst in Amsterdam Noord, daarna in de regio Utrecht. Jarenlang heb ik spreekuren gedaan in Asielzoekerscentra. Mede dat heeft mijn interesse gewekt voor mensen met gezondheidsverschillen door hun achtergrond of sociaal economische status. Nu werk ik in het Soesterkwartier in Amersfoort. Één van mijn doelen is de achterstandspraktijken in Amersfoort beter bekend te maken met het FAM, en ze meer te integreren in onze activiteiten en projecten.

Leonard van Egmond

Huisarts, bestuurslid FAM

Zorg die net een stukje verder gaat
“Sinds enkele jaren ben ik huisarts in de Utrechtse wijk Zuilen, een wijk met een diverse en veranderende populatie. Veel van onze patiënten hebben problemen in verschillende domeinen van het leven: schulden, verslaving, werkeloosheid, relatieproblemen…. Allemaal zaken die je gezondheid sterk beïnvloeden. Om met al die factoren rekening te kunnen houden is het nodig om als huisarts tijd te hebben om verder te kijken dan het medische deel. Het FAM faciliteert huisartsen in achterstandswijken om goede zorg te kunnen leveren die soms een stukje verder gaat. Hier maak ik mij graag sterk voor.”

Gerald Zwiggelaar

Zilveren Kruis regiocoördinator, bestuurslid FAM

Effectieve inzet FAM middelen
“Bij Zilveren Kruis ben ik betrokken geweest bij de zorginkoop van verschillende onderdelen van de gezondheidszorg. Nu richt ik mij op de realisatie en stimulering van verbindingen tussen de verschillende domeinen in de zorg en de verbinding tussen zorg en welzijn ten behoeve van de gezondheid van onze verzekerden.
Graag draag ik bij aan een effectieve inzet van de FAM middelen.”

Annet Bolsenbroek

Strategisch adviseur gemeenten Zilveren Kruis, bestuurslid

Samenwerkingsvraagstukken in achterstandspraktijken aanpakken
“Als strategisch adviseur gemeenten bij Zilveren Kruis werk ik samen met gemeenten aan de ontwikkeling van goede zorg dichtbij. Goede zorg komt tot stand door sterke samenwerking op allerlei niveaus: tussen cliënt/patiënt, mantelzorger en zorgprofessional. En zeker ook tussen zorgaanbieder, gemeente en zorgverzekeraar. In mijn functie combineer ik deze perspectieven over de financiële domeinen heen en draag zo mijn steentje bij aan een goede samenwerking. Ook binnen de FAM is het één van mijn doelen om met het maatschappelijk veld samenwerkingsvraagstukken in achterstandspraktijken aan te pakken.”

Fondscoördinator

Sonia Jennings

Fondscoördinator

“Ik vind het een ontzettende leuke uitdaging om als fondscoördinator van FAM samen te werken met het bestuur en het team om de zorg in de huisartsenpraktijk voor patiënten met een gezondheidsachterstand, in met name de achterstandswijken, te verbeteren.”

Staf

Yvonne Lindemans

Ambtelijk secretaris

Yvonne is ambtelijk secretaris en tevens contactpersoon voor vragen aan het bestuur. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag via info@fondsam.nl of T. 030-26 44 520.

Daphne Woortman

Communicatie

“Het is mooi dat het FAM de zorg in de huisartsenpraktijk voor patiënten met een gezondheidsachterstand, in met name de achterstandswijken, verbetert. Ik vind het fijn om in mijn rol FAM te ondersteunen en op die manier met mijn werk echt een nuttige bijdrage te kunnen leveren.