Studiereis 2019

We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we naar Londen! Op dit moment wordt het programma samengesteld. We gaan kijken hoe in Engeland de O&I en de ANW georganiseerd is.

Programma

Voor de O&I (organisatie en infrastructuur) bekijken we hoe in de wijk en in de stad de samenhang tussen zorg (huisartsen, ziekenhuizen, wijkverpleging/thuiszorg), de GGZ en de maatschappelijke organisaties (wijkteams, maatschappelijk werk, jeugdzorg, ouderenzorg) geregeld is. Ook bekijken we hoe de beleidsmakers (NHS, overheid) hier mee omgaan.
We bekijken daarnaast specifiek de ANW (avond nacht weekend) zorg aldaar, zowel de medische als de niet-medische zorg.

We bezoeken een groot centrum in een achterstandswijk en het University College London Hospital, waar Marcel Levi de scepter zwaait. Marcel is voormalig bestuursvoorzitter van het AMC en met hem spreken we over de verschillen tussen het Engelse en het Nederlandse gezondheidszorgsysteem, en wat wij kunnen leren van de Britten. Ook bezoeken we los van elkaar specifieke medische, GGZ, maatschappelijke en beleids-instellingen – zodat iedere deelnemer in de Engelse keuken van zijn eigen achtergrond kan kijken.

Bekijk het volledige programma.

Data en tijden

We vertrekken woensdag 26 juni rond 14.00 uur vanuit Utrecht en komen vrijdagavond 28 juni laat in de avond weer terug. We gaan weer met de super speciale VIP-bus van Henk, waardoor uitwisselen en netwerken niet alleen praktisch maar ook erg leuk is! Ook werken we opdrachten uit zodat onze opgedane ervaringen aldaar leiden tot concrete plannen bij ons. Ger is weer onze reisleider. Dus alle randzaken van de reis zullen weer tiptop geregeld zijn.

Kosten

De kosten bedragen €1.500,- per persoon. Werk je in een UFA specifieke wijk en doelgroep dan bedragen de kosten €500,- per persoon. Dit is inclusief reis, verblijf en maaltijden.

Accreditatie

Accreditatie (indien relevant) wordt aangevraagd.

Aanmelden

De vooraanmelding is geopend. Je kunt je voor-aanmelden door hier te klikken. Deelnemers worden geselecteerd door UFA; we streven naar een mooie mix van praktiserende werkers en beleidsmakers; bij “gelijke geschiktheid” is tijdstip van (voor)aanmelding leidend, dus meld je snel aan!

We kijken uit naar je deelname!

Het UFA bestuur