Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’

Steeds vaker krijgen huisartsen en andere zorgverleners te maken met de agressie. Korte lontjes, persoonlijke agressie en bedreigingen zijn geen uitzondering. Helaas neemt agressief gedrag toe in de huisartsenpraktijken. Daarom organiseert DAI huisartsen speciaal voor huisartsen en andere zorgverleners (die in de achterstandswijken werkzaam zijn) twee scholingen: ‘Omgaan met agressie’ en ‘Interculturele communicatie’. Voor deze scholingen is het mogelijk uw FAM opleidingsvouchers in te zetten.

Een aanrader voor elke huisartsenpraktijk!

De medewerkers van Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist volgde onlangs een van de scholingen en zijn zeer enthousiast: “De scholing ‘Zeg nee tegen agressie’ die wij met ons gehele team hebben gevolgd via het FAM, is een aanrader voor elke huisartsenpraktijk! De trainers bieden echt een scholing op maat, ter plekke staan de trainers open en is er ruimte om nog extra casuïstiek in te brengen. Dit werd direct geanalyseerd en geoefend met de aanwezige acteur, zeer waardevol en leerzaam. Gezien onze behoefte aan nog meer verdieping op het stuk interculturele communicatie en de ervaring van de eerste training, staat er binnenkort een vervolg sessie gepland!”

Lees verder “Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’”

Nieuwe gezichten: Jeanet Bouw en Marjolein van den Brink

Jeanet Bouw is vanaf nu fondscoördinator FAM en Marjolein van den Brink versterkt als huisarts het FAM bestuur. Jeanet vertelt: “Als fondscoördinator wil ik die praktijken met raad en daad bijstaan om de mogelijkheden van het FAM te benutten. Ook Marjolein is enthousiast gestart: “Ik wil mij graag inzetten om de mogelijkheden en de projecten die dit fonds ons als huisartsen biedt nog meer bekendheid te geven.” Jeanet en Marjolein stellen zich graag aan u voor. Lees verder “Nieuwe gezichten: Jeanet Bouw en Marjolein van den Brink”

UFA wordt FAM: van Utrecht naar heel Midden-Nederland

Een nieuw jaar, een nieuwe naam: UFA wordt FAM! Omdat achterstandspraktijken niet alleen in grote steden voorkomen, gaat het Utrechts Fonds Achterstandswijken dit jaar haar werkterrein uitbreiden naar heel Midden-Nederland. Daarmee verandert ook de naam: Utrechts Fonds Achterstandswijken (UFA) wordt Fonds Achterstandswijken Midden-Nederland (FAM). Dat betekent dat ook huisartspraktijken van buiten de regio Utrecht aanvragen kunnen indienen om hun werk te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de declaratie van een Uurgesprek, de declaratie van een MDO of het gebruik van de Tolkentelefoon. Bekijk de FAM website om te zien wat het FAM in 2022 voor u kan betekenen. Met deze uitbreiding hopen we ook huisartspraktijken uit andere achterstandsregio’s te kunnen bedienen. Op dit kaartje is het nieuwe werkgebied van het FAM te zien. Ik hoop op een mooi 2022 en een vruchtbare samenwerking met u allen in ons uitgebreide werkgebied!

Lees verder “UFA wordt FAM: van Utrecht naar heel Midden-Nederland”

Collega huisarts/bestuurder gezocht

Wil jij je als huisarts inzetten voor de zorg in achterstandswijken in Midden-Nederland? Kom dan ons bestuur versterken!
Ben jij een huisarts en heb je ervaring met het werken in een achterstandswijk? Vind jij het belangrijk dat er specifiek aandacht wordt gegeven aan het werken in deze bijzondere praktijken? Wil jij meedenken aan initiatieven die het werken in deze wijken prettiger maakt zodat we goede zorg kunnen blijven leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou om lid te worden van ons bestuur! Bekijk de vacature.

Laat geen geld liggen!

FAM verlicht het werk van  huisartsen in achterstandswijken in Midden-Nederland. Maar weet u ook hoe wij dat doen? We hebben een praktisch kaartje gemaakt waar u dit in een oogopslag kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan de declaratie van een Uurgesprek, de declaratie van een MDO of het gebruik van de Tolkentelefoon. Print het kaartje uit en leg het op uw bureau, zodat u er altijd aan denkt. Wellicht kunt u afspraken maken wie wat declareert. Spreek bijvoorbeeld met de assistente een code af zodat ze weet welke declaratie ze kan doen. Zo bespaart u tijd en geld! Meer weten? Bekijk het kaartje hier. Wilt u liever dit kaartje gedrukt ontvangen? Dat kan ook! Stuur dan een mail met het aantal kaartjes dat u wilt bestellen aan ufa@utrechtsfondsachterstandswijken.nl  en wij sturen de kaart(en) kosteloos naar u op.

Lees verder “Laat geen geld liggen!”

Scholing Omgaan met agressie en Interculturele communicatie

Steeds vaker krijgen huisartsen en andere zorgverleners te maken met de agressie. Korte lontjes, persoonlijke agressie en bedreigingen zijn geen uitzondering. Helaas neemt agressief gedrag toe in de huisartsenpraktijken in deze tijd van corona alleen maar toe. Daarom organiseert DAI huisartsen speciaal voor huisartsen en andere zorgverleners (die in de achterstandswijken werkzaam zijn) twee scholingen: ‘Omgaan met agressie’ en ‘Interculturele communicatie’. Lees verder “Scholing Omgaan met agressie en Interculturele communicatie”