Programma Nu Niet Zwanger in heel regio Utrecht beschikbaar!

Heeft u wel eens een patiënt met multi-problematiek gehad die heel duidelijk aangaf (voorlopig) geen kinderen (meer) te willen, maar die toch niet kwam opdagen voor de afspraak om een spiraaltje te laten zetten? Lukt het u om bij patiënten in kwetsbare omstandigheden ook hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie bespreekbaar te maken tijdens een consult of is daar meer ruimte voor nodig? Maakt u zich wel eens zorgen dat (kwetsbare) patiënten onbedoeld zwanger raken? Nu Niet Zwanger (NNZ) biedt actieve begeleiding! En goed nieuws: sinds dit jaar doen alle gemeenten binnen GGD regio Utrecht mee aan Nu Niet Zwanger. Dus maak als huisartsenpraktijk gebruik van het aanbod.

Lees verder “Programma Nu Niet Zwanger in heel regio Utrecht beschikbaar!”

Vergoeding scholingsvouchers verhoogd!

Goed nieuws: FAM heeft de vergoedingen voor de opleidingsvouchers verhoogd voor alle sterrenpraktijken. Voor achterstandspraktijken stelt het FAM opleidingsvouchers ter beschikking voor opleidingen die een toegevoegde waarde bieden voor de achterstandswijken. Denk bijvoorbeeld aan scholingen die de werkdruk verlichten. Wilt u weten hoe hoog de vergoeding voor uw praktijk nu is en welke scholingen u kunt volgen? Bekijk deze pagina

Lees verder “Vergoeding scholingsvouchers verhoogd!”

Samenwerken in de wijk als één team bij vragen rondom geldstress

Geldstress en gezondheidsproblemen gaan hand in hand. Wilt u in de praktijk aan de slag met dit urgente onderwerp? Dit jaar is er ruimte voor vier praktijken in Midden-Nederland om als gezondheidscentrum hieraan te werken. U krijgt de projecttijd vergoed vanuit het FAM, ook is er projectondersteuning vanuit de projectgroep en worden er diverse training gegeven over geldstress.

Lees verder “Samenwerken in de wijk als één team bij vragen rondom geldstress”

Scholing over besnijdenis bij u in de praktijk of wijk? 

Tijdens de FAM scholing over besnijdenis bij kinderen waren de deelnemers onder de indruk van de verhalen van de ervaringsdeskundigen Istahil Abdulahi en Michael Sabirlar. Wilt u een scholing voor huisartsen en medewerkers over besnijdenis bij u in de buurt of praktijk organiseren? Dat kan! Bij meer dan 15 deelnemers, kunnen wij soms ook bijdragen in de kosten. Neem contact met ons op via info@fondsam.nl.
Lees meer over de scholing

Projectendatabase achterstandsfondsen

In het hele land zijn 17 achterstandsfondsen actief, hier is FAM er één van. Bent u benieuwd welke projecten er allemaal aangevraagd worden door praktijken in achterstandswijken? Op de website van de Achterstandsfondsen vindt u nu een overzicht van diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Laat u inspireren en wellicht vindt u een project dat ook in uw praktijk of wijk van toepassing is. Een project aanvragen bij FAM kan hier. Ook kunt u als u vragen heeft altijd contact opnemen met Jeanet Bouw, fondscoördinator via info@fondsam.nl.

Welkom Zwanique Karst en dank Yvonne Lindemans

Zwanique Karst versterkt het FAM bureau als administrateur. Zij neemt hiermee een deel van de taken van Yvonne Lindemans over. Yvonne is namelijk met pensioen. Zij heeft vanuit Raedelijn vele jaren met enthousiasme voor FAM gewerkt en hier zijn wij haar erg dankbaar voor.
Heeft u een vraag aan Zwanique? Stuur deze dan naar administratie@fondsam.nl.

Lees verder “Welkom Zwanique Karst en dank Yvonne Lindemans”

Interviews indrukwekkende scholing – Besnijdenis bij jongens en meisjes

Tijdens de FAM scholing over besnijdenis bij kinderen hebben ervaringsdeskundigen Istahil Abdulahi en Michael Sabirlar met hun aangrijpende verhalen vertelt hoe deze ingreep hun leven heeft beïnvloed. U vindt de interviews die, huisarts en voorzitter FAM, Sascha Kotterer met hen hield hier terug.

Lees verder “Interviews indrukwekkende scholing – Besnijdenis bij jongens en meisjes”