Studiereis FAM 2024

Kijk mee bij collega’s in Nederland en Duitsland

We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we, op verzoek dichterbij huis, onderzoeken hoe de zorg geregeld is. We gaan bijvoorbeeld kijken naar projecten gericht op patiënteninitiatieven en ook is armoede een belangrijk onderwerp. Dit keer wordt het zuidoosten van Nederland bezocht met een uitstapje naar het Ruhrgebied in Duitsland.

Lees verder “Studiereis FAM 2024”

Leergang Werken in een achterstandswijk (WIA)

Werken in een achterstandswijk wordt gekenmerkt door complexe vraagstukken. Dit vraagt om een andere manier van samen kijken, leren, doen en organiseren door álle professionals in de zorg, ondersteuning en preventie in de achterstandswijk. Om u hierbij te ondersteunen kunt u de Leergang Werken in een achterstandswijk (WIA) volgen. Deze leergang is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in een achterstandswijk en die meer wil weten over effectief werken en samenwerken.

Gebruik de FAM opleidingsvouchers

Voor deze leergang is het mogelijk de FAM opleidingsvouchers in te zetten. Lees hier meer over het inzetten van de vouchers.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze leergang of u aanmelden? Bekijk dan de website Leergang Werken in een Achterstandswijk.

Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’

Steeds vaker krijgen huisartsen en andere zorgverleners te maken met de agressie. Korte lontjes, persoonlijke agressie en bedreigingen zijn geen uitzondering. Helaas neemt agressief gedrag toe in de huisartsenpraktijken. Daarom organiseert DAI huisartsen speciaal voor huisartsen en andere zorgverleners (die in de achterstandswijken werkzaam zijn) twee scholingen: ‘Omgaan met agressie’ en ‘Interculturele communicatie’. Voor deze scholingen is het mogelijk uw FAM opleidingsvouchers in te zetten.

Een aanrader voor elke huisartsenpraktijk!

De medewerkers van Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist volgde onlangs een van de scholingen en zijn zeer enthousiast: “De scholing ‘Zeg nee tegen agressie’ die wij met ons gehele team hebben gevolgd via het FAM, is een aanrader voor elke huisartsenpraktijk! De trainers bieden echt een scholing op maat, ter plekke staan de trainers open en is er ruimte om nog extra casuïstiek in te brengen. Dit werd direct geanalyseerd en geoefend met de aanwezige acteur, zeer waardevol en leerzaam. Gezien onze behoefte aan nog meer verdieping op het stuk interculturele communicatie en de ervaring van de eerste training, staat er binnenkort een vervolg sessie gepland!”

Lees verder “Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’”