FAM scholing besnijdenis bij jongens en meisjes

Als zorgverlener wordt u regelmatig geconfronteerd met patiënten die eerder in hun leven besneden zijn en daarvan medische, psychologische en seksuele gevolgen ondervinden. Er zijn ook ouders die twijfelen of ze hun zoon willen laten besnijden en daarover met u in gesprek willen. Hoe gaat u hiermee om? Tijdens de FAM scholing ‘Besnijdenis bij jongens en meisjes’ op 28 juni van 18.00 – 21.00 uur vertellen deskundigen over de mogelijke medische en seksuele gevolgen van jongens- en meisjesbesnijdenis. Ook komen enkele ervaringsdeskundigen aan het woord die vertellen hoe deze ingreep hun leven heeft beïnvloed. Uiteraard is er ook gelegenheid om nog even na te praten met een drankje.  Lees verder “FAM scholing besnijdenis bij jongens en meisjes”

Studiereis Denemarken en Zweden – 7 t/m 9 september 2022

We gaan weer op reis! Van woensdag 7 t/m vrijdag 9 september gaan we naar Denemarken en Zweden. Daar gaan we kijken hoe de zorg geregeld is. Bijvoorbeeld wat we kunnen leren van de ouderenzorg. Ook komt u te weten hoe het Deense zorgsysteem in elkaar zit, de financiering, medisch-sociale verbinding en op welke wijze zorg wordt gegeven in achterstandswijken. De kennis die we daar opdoen is toepasbaar voor de eigen praktijk. Er is een interactief programma samengesteld dat u niet mag missen! Lees verder “Studiereis Denemarken en Zweden – 7 t/m 9 september 2022”

Slaapstraat Training – Incompany

De Slaapstraat is een zorgprogramma dat huisartsen faciliteert bij de aanpak van slaapproblemen. Is dit iets voor uw patiënten? Volg dan met uw praktijk de Slaapstraat Training in uw eigen huisartsenpraktijk.

Na afloop de training kunt u:

  • slaapproblematiek signaleren binnen de eigen patiëntenpopulatie;
  • de diverse slaapstoornissen definieren en van elkaar onderscheiden;
  • het Slaapstraat stroomschema gebruiken;
  • complete anamnese betreft slaapproblematiek uitvoeren;
  • een behandelplan op maat opstellen;
  • differentieren wat binnen de eigen praktijk kan en wanneer er doorverwezen moet worden;
  • patiënten voorlichten over slaapproblemen en slaaphygiene;
  • Slaapstraat binnen de eigen praktijk organiseren op een manier die bij uw team en organisatie past.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer informatie over de Slaapstaat trainingen en het aanmelden van uw praktijk? Bekijk dan de Slaapstraat website.
Voor de kosten van deze training kunt u uw FAM opleidingsvouchers inzetten.