Studiereis FAM: 2-4 oktober 2024

Kijk mee bij collega’s in Nederland en Duitsland

We gaan weer op reis! Van woensdag 2 oktober t/m vrijdag 4 oktober 2024 gaan we, op verzoek dichterbij huis, onderzoeken hoe de zorg en samenwerking elders geregeld is. We gaan bijvoorbeeld kijken naar projecten in het oosten en zuiden van het land, en ook is armoede een belangrijk onderwerp. En we maken kennis met een bijzondere wijk in het Ruhrgebied in Duitsland.

Voorlopig programma

🚌 Woensdag 2 oktober 2024: Almelo – Duitsland
Stap aan boord van onze bus in Utrecht en reis mee naar Almelo, waar we worden verwelkomd door Mirna Veenema, een gepassioneerde huisarts die ons meeneemt naar de frontlinie van de gezondheidszorg in achterstandswijken. Ontdek hoe de gemeente en eerstelijnszorg samenwerken en financiering organiseren voor ouderenzorg. Na de lunch zetten we onze reis voort naar Duisburg voor een overnachting.

🏙️ Donderdag 3 oktober 2024: Duisburg – Zuid-Limburg
Stap in de geschiedenis van Marxloh, een arbeiderswijk met een verhaal. Ontmoet lokale functionarissen en verken projecten die de wijk nieuw leven inblazen. Na een goede lunch vertrekken we naar Zuid-Limburg, waar Kasteel Vaalsbroek ons verwelkomt voor de tweede overnachting.

🌳 Vrijdag 4 oktober 2024: Zuid-Limburg – Utrecht
In Limburg bezoeken we Heerlen-Noord, het armste deel van Nederland, en worden we ontvangen door Simone Claessens van NPHLN. Ontdek deze dag hoe samenwerking en projecten de levens van mensen verbeteren. Na de lunch in Vierlingsbeek bezoeken we het Vitaliteitscentrum Brabant met Ryanne Ermers. Laat u verrassen door hun innovatieve aanpak en resultaten.

Bekijk het volledige programma hier.

Doelgroep

De studiereis is bedoeld voor huisartsen, POH’s en andere eerstelijnszorgverleners, buurtteam-medewerkers en verder iedereen die zich beleidsmatig inzet voor de zorg voor deze professionals. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor huisartsen (ABC1) en praktijkondersteuners (V&VN en NVvPO).

Kosten

De kosten bedragen €1.750,- per persoon. Bent u huisarts of praktijkondersteuner? Dan komt u in aanmerking voor de gesubsidieerde prijs van de reis en zijn de kosten €600,- per persoon. Dit is inclusief reis, verblijf en maaltijden. 

Aanmelden

Gaat u mee? Leuk! Schrijf u hier in via het aanmeldingsformulier.