Studiereis FAM 2024

Kijk mee bij collega’s in Nederland en Duitsland

We gaan weer op reis! Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juni gaan we, op verzoek dichterbij huis, onderzoeken hoe de zorg geregeld is. We gaan bijvoorbeeld kijken naar projecten gericht op patiënteninitiatieven en ook is armoede een belangrijk onderwerp. Dit keer wordt het zuidoosten van Nederland bezocht met een uitstapje naar het Ruhrgebied in Duitsland.

Programma

🚌 Woensdag 26 juni 2024: Almelo – Duitsland
Stap aan boord van onze bus in Utrecht en reis mee naar Almelo, waar we worden verwelkomd door Mirna Veenema, een gepassioneerde huisarts die ons meeneemt naar de frontlinie van de gezondheidszorg in achterstandswijken. Ontdek hoe de gemeente en eerstelijnszorg samenwerken en financiering organiseren voor ouderenzorg. Na een inspirerende lunch zetten we onze reis voort naar Duisburg voor een overnachting.

🏙️ Donderdag 27 juni 2024: Duisburg – Zuid-Limburg
Stap in de geschiedenis van Marxloh, een arbeiderswijk met een verhaal. Ontmoet lokale functionarissen en verken projecten die de wijk nieuw leven inblazen. Na een goede lunch vertrekken we naar Zuid-Limburg, waar Kasteel Vaalsbroek ons verwelkomt voor de tweede overnachting.

🌳 Vrijdag 28 juni 2024: Zuid-Limburg – Utrecht
In Limburg bezoeken we Heerlen-Noord, het armste deel van Nederland, en worden we geïnspireerd door Simone Claessens van NPHLN. Ontdek deze dag hoe samenwerking en projecten de levens van mensen verbeteren. Na de lunch in Vierlingsbeek bezoeken we het Vitaliteitscentrum Brabant met Ryanne Ermers. Laat u verrassen door hun innovatieve aanpak en resultaten.

Bekijk het volledige programma hier.

Doelgroep

De studiereis is bedoeld voor huisartsen, POH’s en andere eerstelijnszorgverleners, buurtteam-medewerkers en verder iedereen die zich beleidsmatig inzet voor de zorg voor deze professionals. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor huisartsen (ABC1) en praktijkondersteuners (V&VN en NVvPO).

Kosten

De kosten bedragen €1.750,- per persoon. Bent u huisarts of praktijkondersteuner? Dan komt u in aanmerking voor de gesubsidieerde prijs van de reis en zijn de kosten €600,- per persoon. Dit is inclusief reis, verblijf en maaltijden. 

Aanmelden

Gaat u mee? Leuk! Schrijf u hier in via het aanmeldingsformulier.