Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’

Steeds vaker krijgen huisartsen en andere zorgverleners te maken met de agressie. Korte lontjes, persoonlijke agressie en bedreigingen zijn geen uitzondering. Helaas neemt agressief gedrag toe in de huisartsenpraktijken. Daarom organiseert DAI huisartsen speciaal voor huisartsen en andere zorgverleners (die in de achterstandswijken werkzaam zijn) twee scholingen: ‘Omgaan met agressie’ en ‘Interculturele communicatie’. Voor deze scholingen is het mogelijk uw FAM opleidingsvouchers in te zetten.

Een aanrader voor elke huisartsenpraktijk!

De medewerkers van Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist volgde onlangs een van de scholingen en zijn zeer enthousiast: “De scholing ‘Zeg nee tegen agressie’ die wij met ons gehele team hebben gevolgd via het FAM, is een aanrader voor elke huisartsenpraktijk! De trainers bieden echt een scholing op maat, ter plekke staan de trainers open en is er ruimte om nog extra casu├»stiek in te brengen. Dit werd direct geanalyseerd en geoefend met de aanwezige acteur, zeer waardevol en leerzaam. Gezien onze behoefte aan nog meer verdieping op het stuk interculturele communicatie en de ervaring van de eerste training, staat er binnenkort een vervolg sessie gepland!”

Programma

  • Hoe ga je om met verschillende vormen van agressie, wanneer er sprake is van emotie of grensoverschrijdend gedrag?
  • Hoe ga je om met situaties als mensen zichzelf vooral geen corona aanpraten, met voorbeelden als ze hoesten, klinkt het van ja dokter, dat heb ik altijd rond deze tijd van het jaar.

Deze en andere vragen komen uitgebreid aanbod tijdens de scholingen. De insteek van de scholingen is vrij praktisch en er wordt ingespeeld op de praktijk.

Accreditatie

De scholing is geaccrediteerd voor 4 pe-punten ABAN.

Meer weten en aanmelden

Bent u geïnteresseerd in een van deze scholingen? Bekijk dan de DAI huisartsen website of deze informatiebrochure en meld u aan.