FAM scholing besnijdenis bij jongens en meisjes

Als zorgverlener wordt u regelmatig geconfronteerd met patiënten die eerder in hun leven besneden zijn en daarvan medische, psychologische en seksuele gevolgen ondervinden. Er zijn ook ouders die twijfelen of ze hun zoon willen laten besnijden en daarover met u in gesprek willen. Hoe gaat u hiermee om? Tijdens de FAM scholing ‘Besnijdenis bij jongens en meisjes’ op 24 november van 18.00 – 21.00 uur vertellen deskundigen over de mogelijke medische en seksuele gevolgen van jongens- en meisjesbesnijdenis. Ook komen enkele ervaringsdeskundigen aan het woord die met hun persoonlijke ervaring vertellen hoe deze ingreep hun leven heeft beïnvloed. Uiteraard is er ook gelegenheid om nog even na te praten met een drankje. 

Programma

17.30 -18.00 uur – Ontvangst
18.00 – 21.00 uur – Programma

Sprekers

Uroloog dhr.dr.M.R. (Michael) van Balken, Rijnstate ziekenhuis vertelt deze avond over de besnijdenis bij jongens en mannen. Gynaecoloog dr.W.M.(Wenche) Klerkx, St. Antonius ziekenhuis, vertelt over de meisjesbesnijdenis. Ook zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die hun verhaal met u delen.

Doelgroep

De scholing is bedoeld voor huisartsen, POH’s somatiek, POH’s GGZ, doktersassistenten en ook voor JGZ en buurtteammedewerkers in het FAM-werkgebied.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend voor 2 punten voor huisartsen (ABC1) en praktijkondersteuners (V&VN en NVvPO).

Locatie

De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM in Amersfoort.

Herhaling

Deze scholing is een herhaling van de scholing die we op 28 juni in Utrecht organiseerden. Kon u er toen niet bij zijn? Dan is dit uw kans om alsnog de indrukwekkende en gevoelige verhalen van de ervaringsdeskundigen te horen en uiteraard ook de medische aspecten van de besnijdenis. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier.