Stoppen met roken – Juist nu

Acht op de tien mensen wil graag stoppen met roken. Sommige mensen vanwege hun gezondheid of om geld te besparen, anderen vanwege corona. Stoppen en gestopt blijven kan lastig zijn. De Landelijke Stoplijn van www.ikstopnu.nl geeft informatie en advies aan mensen die willen stoppen. Zij hebben handige materialen voor op uw website en wachtkamer ontwikkeld om uw patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden te kunnen helpen met het stoppen met roken, juist nu!

Landelijke Stoplijn

De Landelijke Stoplijn is op het gratis nummer 0800-1995 te bereiken en via de website www.ikstopnu.nl. Deze gegevens staan op alle pakjes sigaretten en shag. En het helpt! Want veel mensen denken dat ze het niet kunnen. Of geven zichzelf de schuld, terwijl roken voor veel mensen een pittige verslaving is om vanaf te komen.

Materialen voor in de praktijk

In samenwerking met het Trimbos Instituut zijn de volgende materialen ontwikkeld. Deze zijn gericht op patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden die willen stoppen met roken, of gestopt zijn. Een video volgt in het nieuwe jaar.

Het is ook mogelijk om via de website van het Trimbos visitekaartjes met de hulplijn (gratis telefoonnummer) en posters te bestellen. Dit is gratis, er wordt alleen een bijdrage voor de portokosten gevraagd. Bestellen kan hier.

Voor huisartsen die op hun website alleen een tekst willen opnemen, kan onderstaande tekst worden gebruikt:

Rook je? Denk je soms aan stoppen?  Of wil je erover praten? Bel de Stoplijn!
Ons gratis nummer is 0800 -1995.  We zijn er op maandag t/m vrijdag van 9 tot 5.
Het nummer staat ook op het pakje sigaretten. Wij denken graag met je mee.

FAM stoppen met roken

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Landelijke Stoplijn? Bekijk de website.