UFA op Wijksafari in Ondiep en Zuilen

“Nu heb ik ook een gezicht en meer achtergrond bij een e-mailadres” vertelt een enthousiaste deelnemer aan de wijksafari. UFA, Zuilen Ondiep GEZond en Mekaar organiseerde twee wijksafaries voor huisartsen, POH , buurtteam-medewerkers en andere eerstelijnswerkers uit Ondiep en Zuilen. Er zijn verschillende plaatsen in de wijk per fiets bezocht waar je anders nooit komt.

Wijksafari Ondiep

De wijksafari van 8 juni in Ondiep is door de deelnemers als heel nuttig ervaren. Leuk en leerzaam, waren de meest gehoorde reacties van de 18 deelnemers. Binnen twee uur fietsten de deelnemers langs zes verschillende locaties in de wijk. Daar kregen ze uitleg over wat er voor de bewoners in de wijk werd gedaan. Na afloop stonden er heerlijke (Marokkaanse) hapjes klaar in de Speler. Uit de eerste evaluaties blijkt dat het aantal mensen genoeg was, het aantal locaties net iets te veel.  Buurtteam medewerkster Marjoleine Peters vertelt: “Wij hebben in ons inwerkprogramma al een soort wijksafari zitten, maar dat is toch anders dan deze. Hier gaat het meer om netwerken, daar ben ik ook voor gekomen. Nu heb ik ook een gezicht en meer achtergrond bij een e-mailadres”.

FAM Wijksafari

Voor herhaling vatbaar

Op donderdag 15 juni was er ook een wijksafari in Zuilen. UFA denkt erover om de wijksafari in het najaar te herhalen. Alle deelnemers werden uitgenodigd met een ‘echt’ safaripakket.

FAM Wijksafari

Meer informatie

Wilt u meer weten over de wijksafari? Neem contact op met Berthon Rikken, voorzitter@utrechtsfondsachterstandswijken.nl.